Kraanwater -graag- project op basisscholen

Klant

Vitens

De opdracht

Ontwikkel een Kraanwater -graag- promotie pakket voor het basisonderwijs waarmee:
  • docenten middelen krijgen om over kraanwater te praten
  • en de kinderen kraanwater cool gaan vinden.

Vaardigheden

  • Strategie
  • Concept
  • Kunst

Teamleden

  • Joost
  • Wouter
  • Boxie van Boxtel (kunstenaar)

Kunst maken met kids en Boxie

In het promotie pakket moesten bidons komen en materialen die de docent in staat zouden stellen om over kraanwater te praten en kinderen spelenderwijs met het onderwerp aan de slag te laten gaan. Bovendien moest de doos een kado zijn voor de klas en alles bij elkaar moest kraanwater cool zijn in de perceptie van de kinderen. De verpakking van het pakket was dus erg belangrijk. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Boxie van Boxtel, een kunstenaar die kunstwerken maakt die in de richting van street art gaan. Kunst met een stoere uitstraling. Boxie heeft een eigen beeldtaal ontwikkeld die zeer goed aansluit bij kinderen. Maar belangrijker dan dat, Boxie werkt veel samen met kinderen. Zo ook in het project voor het Kraanwater -graag- promotie pakket. De met de kinderen gecreëerde kunstwerken komen terug op de posters, het drukwerk en de verpakking van het promotie pakket.

Boxie van Boxtel

“Omdat ik werk met kinderen aan dit project komt de energie die zij in het kunstwerk steken tot uiting in het kunstwerk als het later de klas binnen komt. Dit zal ervoor zorgen dat andere kinderen direct een klik voelen met de spullen waarop dit afdrukt wordt.”

Boxie van BoxtelKunstenaar

Verpakking

Blue Chocolate is voor de verpakking van het promotie pakket op zoek gegaan naar een duurzame oplossing. Een doos die naast houder van bidons, kwartetspellen, kleurplaten enzovoorts ook een andere functie kent. We hebben gekozen voor de Dutch Design Chair. Een kartonnen doos die omgevouwen kan worden tot een duurzame design kruk die ruim 200 kg kan dragen. De Dutch Design Chair heeft in 2013 de Red Dot design award gewonnen.

Kraanwater Quiz

In het promotie pakket zitten items waarmee kinderen over kraanwater kunnen leren, waarmee ze kraanwater kunnen drinken en meer. Zo zitten er bidons in voor alle kinderen in de klas. Voor de onderbouw zitten er een aantal kwartetspellen in met als thema water. Voor de bovenbouw is er een Kraanwater Quiz, met antwoordformulieren en een prijs. De Quiz is online in video af te spelen.

Distributie

Voor de verspreiding van het Kraanwater -graag- promotie pakket is een opvallende strategie gekozen. Via de medewerkers van Vitens worden de pakketten verdeeld. Kinderen van Vitens medewerkers vragen aan hun docent of ze een kado mogen geven, omdat een van hun ouders bij Vitens werkt. Indien akkoord komt het kind met het verrassingspakket de klas binnen. De medewerkers van Vitens zijn erg betrokken bij deze aanpak; binnen 4 werkdagen zijn ruim 200 promotie pakketten aangevraagd.

Meer cases