Kun je kraanwater drinken in het buitenland?

Klant

Vitens

De opdracht

Vervang de bestaande ‘Wateradvisor’ app voor een platform dat toegankelijker is voor (reizende) mensen. Op het platform moet men snel en eenvoudig kunnen zien of het kraanwater op zijn/haar vakantiebestemming drinkbaar is. Daarnaast moet de gebruiker eigen tips en informatie kunnen delen.

Vaardigheden

  • Concept
  • Design
  • Development

Teamleden

  • Wouter

De opdracht was: vervang de bestaande ‘Wateradvisor’ app voor een platform dat toegankelijker is voor (reizende) mensen. Op het platform moet men snel en eenvoudig kunnen zien of het kraanwater op zijn/haar vakantiebestemming drinkbaar is. Daarnaast moet de gebruiker eigen tips en informatie kunnen delen.

Het resultaat zijn de mobiele website waterinhetbuitenland en de Engelse variant waterabroad.com. De websites zijn ontwikkeld voor Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Vitens voorziet 5,5 miljoen klanten elke dag opnieuw van schoon, lekker en veilig drinkwater. Met ruim 1.400 medewerkers, 96 productielocaties en een leidingnet van ongeveer 49.000 kilometer zorgt Vitens jaarlijks voor 330 miljoen m3 kraanwater in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel.

De kennis die binnen Vitens is pgebouwd over het winnen, zuiveren en vervoeren van goed drinkwater is waardevol. Deze kennis wordt bijvoorbeeld gedeeld op waterinhetbuitenland.nl.